Ni lijevo ni desno

Knjiga recepata tajlandske nacionalne kuhinje bilo je sve što je Pol Blanže želeo da dobije dolaskom u knjižaru, u kojoj je radio njegov prijatelj Žak Dclor. U svakom slučaju, nije planirao da sc. pri kupovini običnog kuvara. zajjubi u nepoznatu ženu na prvi pogled. Ali. kako je mogao da joj odoli?!
Najpre je čuo bat njenih visokih potpetica, koji je otkrivao ravnomeran, neoklevajud hod. Potom je u nozdrvama oselio miris njenog osvežava-jućeg parfema, sa prepoznatljivim aromama lavande i kedrovog Ušća. Sveg ga je okupirala kada joj je čuo dubok i pomalo hrapav glas, kojim jc pozdravljala Žalu.
Delimićno sakriven iza pregrade sa knjigama, koja mu je svojom visinom dopirala do očiju. Polje polako podigao glavu i nepogrešivo usmeno pogled ka visokoj i dobro građenoj mladoj ženi. koja je razgledala najnovija novinska izdanja. Bila mu jc okrenuta bočno i mogao jc da joj osmotri profil. Primctio jc da su joj crte lica pravilne, a njihov izraz strog. Nosila je naočare sa velikim okvirom, dok joj je kestenjasta kosa bila prikupljena u punđu. Dclovala jc rise pedantno, nego dolerano. Odavala jc utisak precizno definisane osobe, osobe koja jc odavno ra-zrešila sve dileme.
Listajući časopis, u jednom trenutku je nakrivila glavu udesno i tada
joj je Pol sagledao ćelo lice. Video je da ono nosi na sebi pečat oso-benosti. da ubedljivo reprezenluje osobu sa bogatim duhom, stabilnim karakterom i formiranom ličnošću.
Vrlo brzo je shvatio kako ne može da skine pogled sa nepoznate dame. Dok ju jc zaneseno posmatrao, osećao je paljenje iskri trenutne privlać nosti. osećao je emocionalnu pobunu, kakvom pesnici opisuju ljubavi na prvi pogled. Opijala gaje inlrigantna ženstvenost, koju je nepoznata poseliteljka Žakove knjižare neosporno posedovala.
Kada je krenula ka blagajni, kako bi platila časopis, njihanje njenih bokova jc doživco kao svojevrsni erotski poziv. Sa pažnjom jc pratio kako vadi elegantni novčanik iz tašne i predaje novac Žakti.


 

Sending
User Review
3 (1 vote)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.