[Luna] Keri Chin: Zakletva

Kao i uvek kada su u pitanju bile Džesika Barton i Eleonora Filips, dve porodice, grofovska i sveštenička, su morale da udruže snage i zbiju redove. Godine njihovog odrastanja i sazrevanja, samo su učinile da prvo devojčice, a potom i devojke, postanu smelije i drskije.

Trenutno su obe bile učenice u jednoj akademiji za mlade dame i to na završnoj godini. Samo nekoliko meseci je delilo njihove roditelje od toga da odahnu što se i ta mora završila. Iako veoma inteligentne i izvrsne učenice sa najvišim ocenama, Nora i Džesika još uvek nisu savladale ono najvažnije što se od njih očekivalo, a to je disciplina i pokoravanje društvenim pravilima. Zahvaljujući dobrim porodičnim
vezama grofa od Safoka nekoliko puta su izbegli katastrofu da devojke budu izbačene iz škole. Naravno, u svakom prestupu su učestvovale obe.

Međutim, pismo koje je grof od Safoka primio tog jutra, odnosilo se samo na njegovu ćerku, ali je svakako pozvao Lilanda i Suzan, znajući da ako Eleonora bude izbačena, Džesika ni u ludilu neće ostati u školi.

Sveštenik Barton je već treći put čitao pismo koje je poslala upravnica i jednako tresao glavom u neverici. Njegova supruga Suzan i ledi Livija su nakon prvog čitanja izašle iz salona, obe blede kao kreč.

- Uopšte nemam ideju šta više da radimo sa njima - Grejem Filips se držao za glavu. - Ni sam ne znam koliko me je vojvoda zadužio. Skoro da ne prođe ni jedan mesec bez incidenta i da ne mora da interveniše.

- Nije samo Eleonora u pitanju.

Džesika podjednako stvara probleme - rekao je Liland Barton. - Tako mi Bog pomogao, ali ni ja nemam rešenje. Da nije tebe i vojvode, ko zna šta bi bilo sa njom.

- Ipak, Džesika je bila dovoljno pametna da ne uradi ono što je Eleonora uradila - rekao je Grejem očajno.

- Siguran sam da ju je ohrabrivala. Na kraju, nisu mogle obe da poljube jednog muškarca - Liland je rekao, a onda se brzo prekrstio što je morao da pomene takvo svetogrđe.


Registrujte se besplatno i čitajte odmah!
Sending
User Review
3 (1 vote)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.