Avantura na Siciliji

Santo se trgnuo iz sna kad pruženom rukom nije dotakao, kako je očekivao, toplo telo poznate žene. S mukom se pridigao. Umesto u krevetu s ljubavnicom, ležao je na nepoznatoj, neudobnoj sofi.
Šta se sinoć dogodilo?
Glava mu je bila kao merica. Umesto jasnih slika, pred očima su mu iskrsavali mutni nagoveštaji sećanja i munjeviti impulsi, koji su ga iritirali i činili nesigurnim. Na podu je ležala prazna boca viskija. Santo ju je preskočio da bi došao do kupatila. Kad se pogledao u ogledalu, zaključio je  da na sebi još uvek ima svečano odelo; nedostajala je kravata, a košulja mu je bila raskopčana i izgužvana.
Mehanički je proverio unutrašnje džepove sakoa pritom misleći na Elu, svoju pomoćnicu, koja ga je u više navrata podsetila na to da pripazi kad je odlučio da bude kum svom bratu na venčanju. Prstenje je još uvek bilo tu.
Santo se umio hladnom vodom i osmotrio je brojne modrice na obrazima i  bradi. Izdajnički ljubavni ugrizi na vratu brinuli su ga mnogo manje nego modrica pod okom i pocepana usna. A onda mu se sećanje vratilo.
Alesandro!


 

 

avantura_na_siciliji

 

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.