Život piše najljepše priče

- Zašto sam uopće odlučila doći? - pitanje je bilo besmisleno.

Rujana je jako dobro znala zašto se vratila. I to nakon punih dvadeset godina. Nije željela propustiti ovu priliku.

Slavilo se dvadeset godina mature! Nakon toliko godina ponovno je tu, na istom mjestu. Susrest će ljude koji su obilježili četiri godine njezina života. Najtužnije i najtraumatičnije godine. Život je podsjećao na natjecanje, tko će više, bolje. Ali najhitnije je bilo - uhvatiti najboljeg frajera. Bilo ih je nekoliko. Zlatni dečki, nedostižni...

- Za mene uvijek nedostižni - bolno se prisjećala. Psihijatrica koju je ponekad posjećivala, mišljenja je da su to važne godine, godine mladenaštva, prvih ljubavi.

- Ma kakve ljubavi? - mogla bi se nasmijati. Godine mladenaštva tražile su savršenstvo, a Rujana je bila daleko od toga. Bila je bačena na marginu, ismijavana, vrijeđana, omalovažavana.Cure bijahu poput pupoljaka koji tek trebaju biti ubrani. Sve one znale su da se tamo negdje nalazi onaj pravi. Mit o savršenom strancu bio je obilno podgrijavan maštarijama. Rujana nije maštala. Prerano je otkrila svu surovost života. Bila je ružna i neugledna, a slike prošlosti, kadar po kadar, sada se izmjenjuju pred njezinim očima.

zivot_pise_najljepse_price

Sending
User Review
4 (1 vote)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.