Zarobljeni ljubavlju

- Sretan sam što si došla da me spasiš, Dajana! Ne znam kako da ti zahvalim - obratio joj se Najdžel Meriot.
- Ne treba da mi zahvaljuješ To će me najviše obradovati - odvratila je Dajana Valdmen. Dok je bila u sudnici, Dajana se trudila da djeluje strogo i poslovno. Kosu je nosila vezanu u punñu, a njena odjeća bila je jednostavna i ozbiljna. I šminka je bila odgovarajuća, diskretna i jednostavna. U dvadeset i sedmoj godini Dajana Valdmen bila je jedan od najpoznatijih mladih advokata. Obično se nije bavila tako beznačajnim slučajevima kao što je bio današnji. Pojavila se u sudu da bi branila Hjuovog brata Najdžela, koji je upao u nevolju. Istovremeno nije mogla da shvati kako je bilo moguće da Hju Meriot ima brata kao što je bio Najdžel.
- Znam da se ti ne baviš ovakvim slučajevima. Zbog toga sam ti dvostruko zahvalan što si pristala sa spasiš Najdžela - dodao je Hju. Dajana je bila osoba koja nije mogla da odbije ničiju molbu za pomoć. Ipak je pomalo zažalila što se upustila u ovaj slučaj. Najdžel je toga jutra bio gori nego ikad. Ponašao se kao da on nije bio okrivljeni.
- Moraš se pristojno ponašati ako želiš da ti pomognem - rekla mu je Dajana.
- Policajci su bili grubi prema meni i očekujem da ćeš uložiti prigovor zbog toga - nije odustajao. - Policajci nisu bili grubi. Samo su zaključili da je tvoj automobil izazvao zagušenje saobraćaja. Trebalo je bez riječi da ga pomjeriš i patrola ne bi saznala da ti je registracija odavno istekla. Nije trebalo da se raspravljaš sa policajcem i da ga vrijeñaš - objasnila mu je Dajana. - Da ga vrijeñam? Ništa mu nisam uradio. - Slušaj, ako hoćeš da te izvučem, moraš da ćutiš i da radiš samo ono što ti kažem. Da li ti je jasno? - počela je da gubi strpljenje. - Da, gospoño. Nisi mi rekao da je ona gora od policije.
- Najdžel se obratio bratu. Hju ga je namršteno pogledao.
- Zar si nešto drugo očekivao od unuke sudije Valdmena? On je bio jedan od najprincipijelnijih ljudi koji se ikad pojavio na sudu.
- Hoćeš da kažeš da je ovo sjajno mače unuka tog starca?
- Pazi na rječnik i smiri se već jednom! Svakog trenutka će nas pozvati u sudnicu. Hju nije sumnjao da će Dajana uspjeti da spase Najdžela od zatvora. Odrasla u kući starog sudije Valdmena, od malih nogu je učila tajne advokatskog poziva.
- Mislio sam da će se dogoditi čudo i da će me sudija osloboditi - rekao je Najdžel, pošto je sudjenje bilo završeno.
- Ti, nezahvalni crvu! Izvukao si se sa uslovnom kaznom. Zar ti to nije dovoljno? - Hju se oštro obratio bratu. Dajana je stajala pored njih, ali je ćutala.
- Majka će biti presretna što se sve dobro završilo. Da li će moja zahvalnost pomoći da pristaneš da se udaš za mene?
- Hju se obratio Dajani. - Još uvijek nisam odlučila, Hju, a kada budem odlučila da pristanem, to svakako neće biti zbog tvoje zahvalnosti. - Nadam se da ću uskoro čuti tvoj pozitivan odgovor. Majka jedva čeka da postaneš član naše porodice.
- Potrebno mi je još malo vremena.
- Naravno, draga moja. U meñuvremenu te pozivam da večeraš sa mnom.
- Na žalost, ne mogu. Večeras je moj red da odem u prihvatilište.


zarobljeniljubavlju

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.