Toplo srce

Džed Sabids uspravio su u sedištu aviona koji se polako uspinjao. Mislio je na neodoljivu Fibi, a ona ga je čekala u Londonu. Skratio je svoj boravak u Americi za jedan dan i organizovao se tako da iz londonskog biroa obavlja poslove da bi mogao da se vidi s Fibi. Tačno na vreme sleteo je u London džetom firme “Sabids”. U subotu uveče mora biti u Grčkoj jer njegov otac slavi rođendan, a znao je da mu jedna noć s Fibi neće biti dovoljna. Protrljao je čelo. Da li je ikada zbog neke žene menjao svoje poslovne termine? Dosad nije. Ovo saznanje izazvalo je nelagodu u njemu.

U mislima se vratio u prošlost, na prvi susret s Fibi...

U prizemlju hotela koji je razgledao jer je razmišljao o tome da ga kupi, pogled mu je pao na ženu koja je prolazila hodnikom i za trenutak se zaustavio da je bolje osmotri. Visoka oko 170 cm, a platinastoplava kosa padala joj je po ramenima. Iz profila je bila neodoljiva, skromna crna suknja i bela košulja naglašavale su besprekornu figuru, a duge noge zastavljale su dah svakom muškarcu. Prateći je pogledom, video je da se zaustavila iza prijemnog pulta i s osmehom na licu obratila se sledećem gostu. Nešto ga je preseklo. Trenutno nije bio u vezi i odmah mu je bilo jasno da će ta devojka njemu pripasti. Nimalo nije sumnjao u svoj uspeh.

Uputio se prema recepciji da se raspita za dobar restoran. Diskretno je zabacila glavu da ga bolje osmotri a on je zaključio da je izbliza još lepša. Imala je prefinjene crte lica, nežan ten, pune, sočne usne i upadljivo plave oči koje su se jedva primetno širile pošto je instinktivno osetila njegovu zainteresovanost. Čak je pocrvenela. Spontano ju je pozvao na večeru, odbila je uz pravdanje da joj je zabranjeno da se druži s hotelskim gostima, ali pošlo mu je za rukom da sazna da u hotelu radi samo vikendom i tako plaća studije političkih nauka. Odjavio se iz hotela, ali se sledećeg dana vratio da je opet pozove na večeru. Ovoga puta je prihvatila. Kako nijedna žena dosad nije odbila njegov poziv za druženje, ovo mu je bilo novo iskustvo. Obično su žene trčale za njim. I još nešto: trebalo mu je mesec dana da uvuče Fibi u svoj krevet.

Jedan od razloga bio je taj što je živela s još troje stanara u iznajmljenoj kući, pa nije bilo mogućnosti da se osame, a izričito je odbijala da dođe u hotelski apartman porodice Sabids. Fibi još nije napunila 21 godinu i njena mladost je zbunjivala Džeda. Nije mogao da proceni da li je njena suzdržanost prirodna zbog mladosti i neiskustva ili je sračunato, kao ećina žena, želela da iz njega izvuče ono što nije bio spreman da ponudi. Njihova veza opstala je zahvaljujući slučajnosti, naime, jedne noći oprostio se od Fibi i, kako je bio frustriran, sišao je u kasino na piće. Tamo je sreo starog prijatelja koji mu je rekao da putuje u Ameriku i da mu je potreban neko ko će paziti njegovu mačku i apartman.


Sending
User Review
2.5 (2 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.