Teresa Careras: Požar strasti


Drage dame, srećan Vam 8.mart!!! 🙂


- Gospodine Estrada, znam da je u našem poslu neuobičajeno da trošimo vreme na razgovore uz čašicu ukoliko to nije neophodno, ali zahvalnost koju osećam prema vama nagnala me je da, ipak, odvojim nešto vremena za poseru, iskreno se nadajući da vas njome neću previše deranžirati.
- Migele Farini se po drugi put izvinjavao Alehandru, iako je bio jedan od njegovih najvažnijih i najbogatijih klijenata.
- Uveravam vas, gospodine Farini, da ste mi svojim dolaskom učinili ne samo čast, već i ogromno zadovoljstvo. Veoma retko imam priliku da se malo opustim sa svojim dugogodišnjim klijentima, da se ponekad zgrozim pred činjenicom u kojoj meri smo podlegli komunikacijskim izazovima kompjutera i telefonskih „sekretarica", potpuno previđajući nezamenjive draži živih poslovnih kontakata. Utoliko me vaša poseta neizmerno raduje.
- Zahvaljujem na ljubaznosti i moram vam reći da sam ovamo došao ne samo zbog uobičajene potrebe za vašim dragocenim savetom u vezi s finansijskim ulaganjima, već i da vam se, na neki način, odužim za sve što ste za mene, kao vašeg klijenta, dosad učinili. Poznato vam je da ja veoma često, naročito preko zime, odmaram u svojoj vili u Alikanteu. Budući da je ona preko većeg dela leta slobodna, izuzev kada moj sin i kćerka u nju odu sa društvom, želeo sam da vam tamo ponudim gostoprimstvo u vreme vašeg letnjeg odmora. To je najmanje što mogu da učinim u ime naše sjajne poslovne saradnje i izvanrednih poslovnih poteza koje ste mi sugerisali, a na kojima sam odlično finansijski prošao.
- Veoma me raduje da tako mislite o našoj saradnji, gospodine Farini. Priznajem da ponekad i sam zadrhtim dok savetujem klijenta za ulaganje neke veće sume, neprekidno se pitajući da li sam pravilno procenio sve faktore rizika i postoji li verovatnoća da se uslovi za realizaciju u poslednjem trenutku drastično izmene. Znam da je rizik obostran, ali uvek imam u vidu da je klijent taj koji trpi neuporedivo veće materijalne posledice u slučaju neuspeha.
- Srećom, dosad nisam imao nijedno takvo iskustvo u saradnji s vašom agencijom, pa sam utoliko raspoložen da je nastavimo na obostrano zadovoljstvo. Imate li možda trenutno nešto zanimljivo za mene? - Zavisi od visine sume koju ste spremni da uložite. Evo, recimo, jutros sam proučavao političku stabilnost jedne baltičke zemlje i svi pokazatelji govore da je nesigurnost građana u porastu, paralelno sa stopom kriminaliteta, te da su alarmni uređaji jedan od najtraženijih uvoznih artikala.


pozarstrasti

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.