Sreća na Menorki

Šarlota je sedela na ivici kreveta držeći oca za mršavu, nepomičnu ruku. Zabrinuto je posmatrala njegovo bezizražajno lice. Razmišljala je o svom položaju. Njenom ocu bilo je veoma loše i morala je da računa na najgore. Problemi u njegovom brodogradilštu bil su iz dana u dan sve veći. Napustila je posao u Londonu da bi bila uz bolesnog oca. Uz sve to znala je da će, kada se vrati u Šalmout, ponovo sresti Andreja.
Doktor joj je rekao da njen otac verovatno više neće doći svesti, ali Šarlota nije želela da poveruje u to. Pre samo nedelju dana sedeo je u krevetu i razgovarao sa njom. Pričao je o poslu i o prošlosti. Kada su poslednji put razgovarali, hteo je da joj kaže nešto važno ali je razgovor skrenuo u drugom pravcu, a već sledećeg dana bio je u komi. Bila je razočarana što nije saznala staje hteo da joj kaže. Ipak, najviše ju je bolelo to što će on uskoro da umre. Infuzija na koju je bio priključen i otežano disanje jasno su ukazivali na njegovo teško zdravstveno stanje. Želela je da mu pomogne ali osećala se bespomoćno.
- Molim te, nemoj umreti! Molim te, probudi se, tata! - šaputala je Šarlota stiskajući njegovu ruku. Vrata iza nje tiho su se otvorila.

Fiona ju je nežno potapšala po ramenu. - Hajde, Šarlota! Besmisleno je da satima sediš ovde. Sestra mi je rekla da je pitanje dana... Tata to sigurno ne želi, moraš da nastaviš da živiš. - Znam... - Šarlota je polako ustala i pogledala svoju sestru.


Registrujte se besplatno i čitajte odmah!

moree

Ocijenite roman brojem zvjezdica

Kratak pregled

Kada se Šarlota vratila kući da bi preuzela posao svog oca, dočekalo ju  je  iznenađenje.    Andrej Meredit je  većinski vlasnik firme, a  u  njega  je Šarlota nekada bila nesrećno zaljubljena.  On joj nudi da stanuje u njegovoj vili, a ljubomoran je kada ona flertuje sa drugim muškarcem. Da li će se Šarlotin davnašnji san ispuniti?

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.