Pritajena čežnja

Vinona je ušla u veliku, svetlu hotelsku sobu. Nakon što je spustila torbu kraj zida, osvrnula se oko sebe. Sve je delovalo čisto i lepo, ali je ipak bilo prazno. Glas joj je odjeknuo kao jeka umornih misli. Obavila je topli džemper oko tela, dok su joj ledeni žmarci klizili kičmom. Bio je mart, ali hladan, sa puno kiše i susnežice. Hotelska soba je bila topla, ali je njena hladnoća dolazila iznutra. Produžila je do kupatila, pustila da vrela voda puni kadu i zagreje prostor.

Umila se i zagledala u ogledalo koje je neumoljivo pokazivalo umor u njenim očima. Poželela je da ga udari svom snagom i uništi, ali je samo dlanom pokrila hladni odraz i za trenutak zatvorila oči.

- Možda je još neko bio usamljen kao ja, možda je baš u ovoj sobi shvatio da je sve besmisleno bez ljubavi...

Nastavila je da razgovara u pola glasa sa sobom, dok je lagano skidala deo po deo odeće. Često je vodila te dijaloge sa svojim drugim JA, onim koje je bilo slabo, koje je navodilo da čini greške koje je kasnije skupo plaćala. Nedostajao joj je osećaj da nekome pripada, da je potrebna i željena. Nedostajalo joj je da je neko otprati na put, da grabi svaki tren da bude sa njom i da je dočeka kada se vrati. Umesto toga, čekao je samo prazan stan, lepe stvari ukusno raspoređene po njemu i mukla tišina koja je opominjala na to da je sama. Ponovo se umila i zaronila u toplu, mirišljavu penu. Pustila je misli da lutaju, vrate se unazad u vreme kada je stalno bila užurbana i puna planova. Ponekad je preskakala obroke, jer joj je i to bilo čisto gubljenje vremena. Sada se sve promenilo. Ostala je u kadi četrdesetak minuta, puštajući da se u toploti vode otope sva njena tuga i očaj. Nije joj se išlo u krevet, iako je znala da za nekoliko sati mora da ustane i krene na naporno snimanje.

Treba da izgleda sveže i zanosno, a osećala se kao stara vreća. Zamotala se u frotir i na brzini osušila kosu. Opružila se po ogromnom krevetu i ugasila lampu na noćnom ormariću. Pokušala je da misli na nešto lepo, ali nije joj išlo. Znala je da će šminkeri sutra imati pune ruke posla sa njenim licem.pritajena-ceznja

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.