Marselovi šapati

Nadahnuta radnim elanom i voljom da obavi predstojeći zadatak na najvišem mogućem nivou, Danja Montenja je izašla iz automobila i osvrnula se oko sebe. Nalazila se u naselju Braga, jednom od perifernih delova Milana, u kome su živeli novoformirani bogataši.
Žitelji naselja, vlasnici novih, luksuznih vila, lepo uređenih dvorišta i skupih automobila, nisu previše patili zbog toga što ih niko nije smatrao za pripadnike elite, za istinske pripadnike visokog društva. Njima je bilo dovoljno to što su sebi mogli sve da priušte, što su zahvaljujući novcu stajali rame uz rame sa aristokratama. ljudima koji su bogatstvo nasledili rođenjem, a tokom života ga samo uvećavali.
Kroz posao unutrašnjeg dekoratera, Darija je imala mnoštvo prilika da upozna pripadnike ijedne i druge klase ljudi. Više je volela da sarađuje sa klijentima kojima je bogatstvo bilo u krvi koji su, pored novca, mogli da se pohvale visokim društvenim statusom, uticajnošću, kao i zanimljivom porodičnom istorijom. Novoformirani bogataši su umeli da budu veoma sujetni, zahtevni i nezgodni za saradnju. Razmctali su se novcem, ali i lošim ukusom, nisu umeli da prihvate kritiku, niti da ispoštuju profesionalne sugestije.
Vremenom, Darija je naučila kako da najbolje funkcioniše sa tako kom-plikovanim klijentima. Činila je sve ono što bi zatražili od nje. nezavisno od svog stručnog mišljenja, od nužde poštovanja stilskih pravila.
Kada je stupila pred kuću svog najnovijeg klijenta, Marsela Viskontjja, vlasnika kompanije koja se bavila održavanjem tehničkih sistema, Darija je bila rešena da sledi njegova uputstva, da ispoštuje sve njegove želje, ma koliko se pokazale kao pogrešne. Odavno je uvidela da je, ljudima kojima je lako zarađeni novac udario u glavu, bilo nemoguće dokazati da nisu u pravu, daje neko stručniji od njih, i to u okviru oblasti u kojoj su imali najviše moguće kvalifikacije.
Zato je sve prepuštala njima, a ona im je ispostavljala račune za svoje usluge, čime je svako dobijao ono što mu je bilo potrebno. Bogataši uvažavanje. ona zaradu.


 

marselovisapati

Sending
User Review
3 (1 vote)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.