Mali žuti cvet

Napregnuto je čekala da čuje svoje ime, spremna da istog momenta skoči sa mesta na kome je sedela i uzme diplomu. Danima je zamišljala taj dan označivši ga na listi prioriteta kao najvažniji dan u životu.Karen O Konor.. Konačno, mislila je Karen dok je laganim korakom, stegnutog grla prilazila direktoru, koji joj je pružio ruku.

Čestitam, samo nastavite da radite tako vredno.

Čvrsto je držala parče papira, kao da se bojala da bi joj ga neko mogao teti. Stegnutog srca gledala je svoje srećne koleginice i kolege koji su primali čestitke od roditelja. Trudila se da ne zaplače pred drugima i jedva je čekala da se ova ceremonija dodele završi i da ostane sama. Imala je dvadeset godina i sve do ovoga dana samo jedan cilj da završi svoju školu, evo je danas sa diplomom u ruci, koja je dokazivala da se njen trud isplatio i da je konačno spremna da pokaže svetu šta sve zna. Ali šta sada, pitala se, dok je ne žureći išla ka mestu koje je zvala kuća. Već četiri godine, svakoga dana prolazila je istim ovim ulicama, mogla bi žmureći doći do kuće, ali danas prvi put primetila je tabluna velikim drvenim vratima " Fabrika nameštaja " pisalo je do pola izbrisanim slovima. Iz stana u kome je živela poslednje dve godine, dopirala je zaglušujuća muzika i ona je sa strepnjom zakoračila u malu neurednu sobu. Nikada nije znala šta je čeka unutra. Mel, devojka sa kojom je delila stan, uvijala se u ritmu muzike. O, gospođica mozak je stigla ironično je komentarisala da li si je konačno osvojila? Čestitam zagrlila je Karen.

Hvala, Meli. Hoćeš li da vidiš kako izgleda? bojažljivo je pitala Karen razvijajući list čvrste hartije na kome je krupnim slovima pisalo diploma, a ispod njeno ime. Hajde, daj da vidim i to čudo nezaintere^ovano gledajući papir koji e u rukama držala njena sagovornica i šta ćeš sada sa tim? Ti misliš da ovaj svet čeka samo tvoju diplomu? Gde ćeš sada naći posao? Pratiću oglase, svaki čas neko traži Ijud? za novo radno mesto bunila se Karen uvređeno. Da, da i svi samo čekaju da se ti javiš. Ti si luda, Konorova, mogla si sa tim tvojim telom zaraditi gomilu love da si htela. Evo moj gazda prima nove igračice. Danas postavljamo novu koreografiju, ako hoćeš pođi, ja ću te preporučiti.

Neka hvala, ja ću radije ostati kod kuće i pregledati konkurse u današnjoj štampi. Mogu li da isključim ovu muziku, ne čujem ni samu sebe bojažljivo je predložila. Sačekaj dok ja izađem, idem na probu odgovorila je Mel dok je na svoje lice nanosila drugi sloj pudera.

Hoćeš li da spremim ručak i da kupim neko vino da proslavimo moju diplomu kada se vratiš sa te tvoje probe, Nemoj, ionako ne znam kada ću doći mrzovoljno je odgovorila Mel i ne pogledavši Karen ako hoćeš, dođi noćas u klub, reći ću im da te puste na ulazu. Možemo tamo proslaviti ako ti je već stalo do proslavljanja. Neka hvala. Bolje da ostanem da malo spremim stan. Sa gomilom šminke na licu i utegnuta, tako da je izgledalo da će svaki čas izleteti iz svoje haljine, Meli je ironično pogledala svoju drugaricu Tako sam i mislila, samo ti spremaj. Možeš se zaposliti kao kućna pomoćnica. Karen nisu mnogo pogodile ove njene reci, navikla je, slušala je skoro svaki dan slične primedbe na svoj račun.


 

Pročitajte cijeli roman ovdje»

mali-zuti-cvet

Sending
User Review
1 (1 vote)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.