Kate Mitchell: Izigrana nevjesta

"- Ipak, otac mi nije otac? - Tara je osjetila kako joj se muti pred očima.

Tako je. Patrick nije tvoj biološki otac, ali to ništa ne mijenja. Ako si u bilo kojem trenutku posumnjala da ti nije otac, onda... - slegnula je ramenima. - On te voli, obožava te jednako kao i ja. Molim te, nikako to nemoj zaboraviti. Nikada te nije, od tvojeg rođenja, povrijedio pa nemoj ni ti njega. Prihvatio te je kao kćer, a i ti njega prihvati kao oca.  Tara je naslonila glavu na ruke. Jecaji su joj potresali tijelo. Mrzila je sebe u tom trenutku, život, sve tajne u kojima je odrasla, sve laži koje su izgovorene. Kakva god njihova namjera  bila, ipak su bile laži koje se nisu mogle skrivati iza činjenice da su joj željeli dobro.
- A ti? - Tara je podigla pogled pun suza.
Što? - upitala ju je majka.
Jesi li ti moja majka? - Tara više ni u što nije mogla vjerovati.
Pobogu... - Njezina je majka ustala. - Naravno da sam ja tvoja majka - u čudu je rekla.
- Zar ne vidiš kako nevjerojatno sličimo? - upitala je hvatajući se za najjači i najočitiji argument.
- Da - Tara je odgovorila. - Sličimo, ali me moraš shvatiti. Više ni u što ne vjerujem.
Moj otac nije moj otac... - briznula je u plač."


Registrujte se besplatno i čitajte odmah!

izigrana_nevjesta

Ocijenite roman
  • Naša ocjena
4

Odlomak

Tara Furlong lagano je koračala ulicama Londona koje su vrvjele prolaznicima. Očito nikomu nije smetala magla koja se nadvila nad gradom, što je nije nimalo čudilo. Londonci su naviknuli na to, i kad je malo bolje promotrila njihova lica, shvatila je da nitko i ne primjećuje kakvo je vrijeme. Njezina je visoka i vitka figura ipak mamila poglede, što je za nju bilo uobičajeno. Bila je izrazito visoka, ali ne i premršava. Tamna duga, valovita kosa, većinom joj je slobodno padala niz leđa. Kosu je smatrala znakom ženstvenosti, i ni za što je se ne bi odrekla. Lice joj je bilo srcolika oblika, s naglašenim jagodicama, usne pune, nos malen. Ipak,
najljepše su na tom licu bile oči. Plave poput potočnica, a preduge su ih trepavice činile tajanstvenima. Tara je bila samouvjerena djevojka, puna samopouzdanja.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.