Eloisa James: Kad otkuca ponoć

Ledi Sofi Jork, kći jedinica markiza od Brandenburga, odbila je barona koji ju je zaprosio na jednom balkonu. Odbila je dva ugledna građanina, nekoliko serova i jednog vikonta, koji su, svi do jednog, direktno zatražili tu čast u radnoj sobi njenog oca. Odbila je jednog markiza usred lova, i običnog gospodina Kislera u Askotu. Mladim ženama koje nisu imale toliko sreće teško je bilo da shvate Sofine
motive. Sofi je tokom dve sezone odbila većinu poželjnih neženja iz visokog društva. Ali nakon ove večeri više neće biti prosidbi, zbrzanih, postepenih, nemuštih, niti bilo kakvih drugih. Nakon ove večeri, nemilosrdni će se složiti: ova devojka se čuvala za čoveka visokog ranga. Ledi Sofi je obećana jednom erlu i postaće grofica do početka sledeće sezone.

Sofi se iskrevelji svom odrazu u ogledalu, misleći na željna lica i duboke naklone koji će je dočekati te večeri na balu kod Djulandovih. Neizvesnost joj je podrhtavala u stomaku, neuobičajeno treperenje nesigurnosti. Da li je ovo prikladna haljina za objavljivanje veridbe? Haljina od bledosrebrne tanke svile. Možda će zbog boje izgledati isprano u balskoj dvorani, okružena svetlucavim perjem, obnaženim grudima i rumenim obrazima ženske polovine „lepog sveta“. Srebrna boja nekako asocira na opatice. Sofine oči šaljivo zasijaše. Svaka bi opatica pala u nesvest pri samoj pomisli da obuče duboko dekoltiran gornji deo u francuskom stilu, pridržan srebrnim trakama koje se obavijaju oko njega tik ispod grudi. A suknja je padala niz Sofine obline, koketirajući sa mekoćom njenih kukova.


Registrujte se besplatno i čitajte odmah!

kad-otkuca-ponoc

Ocijenite roman
  • Naša ocjena
4

Kratak pregled

Za legije prosaca koji je obožavaju, biće poprilićno iznenadjenje kada ledi Sofi Jork, kćerka markiza od Brandenburga, odbije bračnu ponudu žestokog i raskalašnog Patrika Fouksa u korist finog ali pomalo dosadnog Bredona Cetvina, lorda Slaslova. Možda Bredon ima titulu erla, ali Sofine usne bride od Patrikovih tajnih poljubaca. Ipak, uverena je da će on zauvek ostati razvratnik i zato radije bira njegovog uštogljenog prijatelja. Patrik je šokiran i povredjen njenom odlukom, jer ovaj ponosni zavodnik beznadežno je zaljubljen u Sofi. Kada se Patrik preruši kako bi učinio Bredonu uslugu, strastveni par naći će se oči u oči. Shvativši da ne mogu da odole jedno drugom, venčace se na brzinu, medjutim, oboje imaju skrivene strahove koji ce dovesti do nesporazma i umalo sve upropastiti. Nestašno nevinašce i prefinjena bitanga odigraće svoj ples – Sofi ce spoznati šta je potrebno da zadrži muškarca, a Patrik naučiti najvažniju lekciju o ljubavi.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.