Diana Palmer: Zaljubljeni

Okrenuo se prema prozoru i zraci sunca pali su na njegovu tamnu kosu u kojoj, je bilo dosta srebrnih vlasi. Nosio je brkove i to je uglavnom bilo jedino po čemu se razlikovao od onog Dijega pre pet godina. Ipak, bilo je tu još nešto. Sada je izgledao muževnije, zrelije, i to je njegovoj ionako privlačnoj ličnosti davalo poseban šarm. Okrenuo se i pogledao ženu u krevetu. Sad je tek primetio da joj je lice nekako izmučeno, ispijeno i da je mršava, što se videio ispod tankog bolničkog pokrivača. Ta žena, pomislio je s iznenadnom gorčinom, nagnala ga je da se njome oženi, a zatim ga je izneverila.

Melisa je bila visoka za ženu, mada je pored njega izgledala prilično sitna.Imala je dugu, talasastu plavu kosu koja joj je nekad dopirala gotovo do struka. Sad je bila znatno kraća i ličila je na zlatni oreol oko njenog nežnog, ovalnog lica. Oči su joj bile plave, sa tamnim senkama, usne i nos gotovo savršeni, ali sada su iz njih virile razne cevčice, a njeno disanje i reakcije beležili su monitori postavljeni uz krevet.

Avionska nesreća, rekao je lekar koji je juče s njim razgovarao. Preživelo je nekoliko putnika, među njima i Melisa. Avion se srušio u blizini Tuskona, u pustinji i svi preživeli prebačeni su u ovu bolnicu. Na osnovu kasnije pronađenih dokumenala utvrđen je njihov identitet. Između ostalog, u Melisinim dokumentima je nađena i venčanica ispisana na španskom, izbleđelim mastilom. Tako je utvrđeno da je reč o supruzi Dijega Alehandra Rodrigeza Ruiza Laremosa iz Gvatemale. Dijego je pozvan zato da bi dao saglasnost za hitnu intervenciju koja bi Melasi mogla da spase život.


Registrujte se besplatno i čitajte odmah!

 Diana-Palmer-Zaljubljeni

Kratak pregled

Nežno lice na uštirkanom belom jastuku bilo je bledo i nepomično. Dijego je posmatrao to lice sa očiglednim uzbuđenjem. Posle toliko godina, osećanja su se ponovo javila u njemu i nije uspevao da ih prikrije čak ni izrazom sažaljenja na licu. Nešto čudno se dešavalo sa Dijegom Laremosom.
Ta žena bledog, nepomičnog lica, nije za njega bila strankinja. Prošlo je pet godina otkako je nije video, a ona se nije uopšte izmenila, niti je ostarila.Trebalo bi da joj je dvadeset šest, pomislio je. Njemu je bilo četrdeset godina.
Kad su ga pozvali iz bolnice, gotovo da je odbio da dođe. Melisa Sterling ga je izneverila, pre pet godina . . . Međutim, ipak je istog trenutka spakovao stvari i požurio u južnu Arizonu. Sad je bio tu, zbunjen i uzbuđen. Ona je ležala pred njim, bespomoćna ali živa! Sve ove godine mislio je da je mrtva. Hladna praznina presekla ga je u grudima, sećanja su navirala i on nije mogao da ih zaustavi.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.