Čarobna noć

Olivia zadršće, predosjećajući da će se noćas nešto dogoditi. Nije znala zašto je to pomislila. Omotala je glavu kapuljačom od frotira, nastojeći da ne pokvari frizuru.

Načas joj se učini da sliči na Pepeljugu. Tako se i ona pripremala za ples - za susret s plavookim, prekrasnim princom. Zaključi kako se noćas ipak neće dogoditi nešto posebno. Možda tek sutradan, jer je namjeravala poduzeti nešto vrlo važno. Večeras je odlazila na kostimirani ples u čast državnog praznika, četvrtog srpnja.

Pošto je stavila na kapke malko sjajnog tirkiznog sjenila, želeći tako istaknuti tamnosmeđe oči, pogleda se u zrcalo i iznenađeno nasmije.

- Što je tako smiješno? - na vratima se pojavila njezina prijateljica - Namjeravala sam staru Oliviju Gold ostaviti u Saint Petrsburgu -izjavi Olivia i okrene se prema prijateljici. - Nije li tako? Crvenokosa djevojka kimne joj u znak odobravanja.

- Nema više usidjelice s Floride! Stara učiteljica ostala je tamo, nije li tako? - odlučno će Olivia.

- Pa, zapravo, s dvadeset sedam godina i nisi prava usidjelica - ispravi - Usidjelica je duševno stanje - primijeti Olivia. - Pobjegla sam s tobom u Los Angeles u tijeku ljetnih praznika. A, reci mi što ovdje radim? Predosjećam da će se noćas zbiti nešto uzbuđujuće, iako to ne odgovara mojim planovima. Sandra se zahihoće. Smijala se od srca, bezbrižnim smijehom.

- Dopusti da te pogledam! - Olivia zastane u predvorju. - Uistinu si Sandra, oniska djevojka, žarkocrvene kose, odjenula se poput Kipa slobode. Obavijala ju je teška bijela haljina koja joj je u naborima padala niz oblo tijelo. Na glavu je stavila bijelu krunu, a u ruci držala baklju.
- Drago mi je da ti se moj kostim sviđa. - Sandra se stane vrtjeti oko sebe, te pritom udari o zid i pomakne sliku koja je visjela na njemu. Namjesti je, pa se okrene prema Oliviji i reče: - Hajde da ti pomognemo odjenuti tvoj kostim. Krenuše kroz predvorje do Olivijine sobe. Djevojke su bile sretne što su mogle dva mjeseca besplatno stanovati u stanu Sandrine sestre i njezina muža, koji su otputovali u Evropu.


Registrujte se besplatno i čitajte odmah!

carobnanoc

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.